ELEKTHERMAX HŐTÁROLÓS KÁLYHA SZERVIZ JAVÍTÁS ALKATRÉSZ

Az Elekthermax hőtárolós kályhákat cégünk a kezdetektől, a 70-es évektől értékesíti, telepíti, karbantartja, szervizeli és javítja. A javítás során a kályhák gyártásakor használt eredeti, gyári alkatrészeket építjük be és a megbízhatóság, tartosság miatt azok használatát javasoljuk mindenkinek. A lényegesebb alkatrészeket - hőtárolós kályha fűtőbetét, hőtárolós kályha ventillátor motor, hőtárolós kályha hőfokszabályzó, hőtárolós kályha hőkorlátozó, hőtárolós kályha szobai termosztát, hőtárolós kályha vezeték készlet, hőtárolós kályha ventillátor motor fordulat lassító ellenállás, hőtárolós kályha gyapot és légterelő lemez garnitúra - készletezzük, raktárunkban folyamatosan megtalálható. Ügyfeleink a szervizelés lehetőségén túl üzletünkben a javításhoz szükséges alkatrészeket külön meg is vásárolhatják, amennyiben maguk, vagy más hőtárolós kályha szerelő szakember által kívánják azokat beépíteni.

Elekthermax hőtárolós kályha szerviz, javítás, alkatréssz Budapest és Pest megye területén:

Hibabejelentés és alkatrész információ: +36-1-252-7970, +36-1-470-4000

Lényegesebb kályha típusok:

HH-1300 3 kW-os hőtároló kályha (HH-1302, HH-1303, HH-1304)

HH-1400 4 kw-os hőtároló kályha (HH-1402, HH-1403, HH-1404)

HH-1600 6 kW-os hőtároló kályha (HH-1602, HH-1603, HH-1604)

Néhány szó a hőtárolós kályhák karbantartásáról:

A hőtárolós kályhák megbízható, nagyon üzembiztos berendezések. A készülék meghibásodását, ezáltal élettartamát és hosszútávú üzemét rendszeres karbantartással is kell és szükséges biztosítani. Az alábbi műveletek elvégzése feltétlenül hozzájárul a berendezések hosszútávú üzembiztonságához, a lakók környezetének és egészségének megóvásához, az alkatrészek élettartamának meghosszabbításához,  ezáltal üzemelési költségének csökkentéséhez:

Karbantartott elem
A jelentkező hiba annak elmulasztása esetén A javasolt karbantartási metódus
Hőtárolős kályha ventillátorának tisztítása, ellenőrzése A ventillátor motor működése okán a saját környezetéhez szívja a port. A tisztítás  elmulasztásával a motor folyamatosan port keringet. Ennek belégzése egészségre ártalmas. Ezen kívül az ott lerakódó por és szöszmösz a ventillátor motor csapágyába kerülve annak élettartamát jelentősen,-akár a felére is-lecsökkenti, zajhatását töbszörösére növelheti. A ventillátort ki kell szerelni a helyéről. A környezetét és magát a ventillátor motort alaposan ki kell porszívózni. Visszaszerelése esetén ellenőrizni kell a halk, problémamentes üzemelést.
A hőtárolós kályha fűtőbetét deformáció ellenőrzése A fűtőbetétek üzemelés közben a hő hatására sokszor deformálódnak. Ennek hatására sok esetben egymásra hajolva "egymást fűtik". Ezáltal az említett fűtőbetét felületén a felületi hő a normál értéknél jelentősen nagyobb, ezáltal a fűtőbetét élettartama nagy mértékben csökken. A betétek kihúzása után, amennyiben deformáltak, a lehetőségektől függően a fűtőköröket akár a gyári távtartó cseréjével minél távolabb helyezzük el egymástól.
Hőtárolós kályha fűtőbetét szigetelési ellenállás ellenőrzés A fűtőbetétek szigetelési ellenállásának csökkenése révén a betétek bezárlatosodnak. A bezárlatosodott betétek elégtelen villamos biztosítás esetén a burkolatra juttathatják a betéteken lévő feszültséget. Ez, amennyiben régi, elavult villamos biztosítással működik a berendezés, áramütés veszélyét hordozza magában a burkolaton jelentkező áram miatt. A betéteket szigetelési ellenállás vizsgálóval meg kell mérni. Sok esetben olyan betétek, amik az ügyfél számára akkor semmilyen látható jelét nem adják a hibának az előírt értékeknek már nem felelnek meg. A későbbiekben ezek szigetelési ellenállásának értéke tovább csökken és bezárlatosodnak. Az ilyen betéteket ki kell cserélni!
Hőtárolós kályha csúszósaruinak ellenőrzése A kályha villamos alkatrészeit  csúszóérintkezőkkel, sarukkal kötjük össze. A hőtágulás során az említett saruk meglazulhatnak. A laza csatlakozás miatt az elemek között az ellenállás megnő, ezáltal a saruk melegedni kezdenek. A forróbb saru, még nagyobb ellenállás elkerülhetetlenül az érintkező láb leégését eredményezi. Ellenőrizni kell, hogy a saruk nem lazultak, lötyögősödtek meg az említett folyamattól. Amennyiben igen, kicserélni, amennyiben az anyag még nem lágyult ki, összeszorítani érdemes.
Hőtárolós kályha légterelő lemezek ellenőrzése A berendezésben a samott téglák körül légterelő lemezek biztosítják a levegő áramlását. Amennyiben a légterelő lemez az idő során elkorodálódott, úgy a ventillátor nem a samott téglák és a légterelő lemezek között erre kialakított légjáratokba, hanem az azt a burkolattól elválasztó szigetelő gyapotba fújja a levegőt. Ez élettanilag a levegőbe kerülő apró szigetelő anyagok belélegzése miatt veszélyes, másrészt pedig a légterelő lemez "kilyukadása" miatt a kályha burkolata a normál 80 C fok helyett akár több száz is lehet. Ez égési sérülés- és szerencsétlen helyzetben- a függöny vagy egyéb tárgy gyulladásának a veszélyét hordozza magában. A felső burkolat megbontása után (csak hideg kályha esetében lehetséges kivitelezni) a felső légterelő lemezek állapotát ellenőrizni kell. Amennyiben azok elhasználódtak, biztosan a kályha belső részén lévők is. A komplett kályha légterelő garnitúrát érdemes cserélni, nehogy a javítást rövid időn belül meg kelljen ismételni.
Hőtárolós kályha hőfokszabályzó ellenőrzése Amennyiben a berendezés hőfokszabályzója meghibásodik, többségében úgy, hogy nem kapcsolja le a fűtőbetéteket. Ilyenkor az egyik lehetőség az, hogy a vészleállító hőkorlátozó veszi át a szerepét amennyiben az automata hőkorlátozó. Ha ez is meghibásodik, tényleg nincs semmilyen vészleállító, amely lekapcsolja a kályha túlfűtését. Ez a külső burkolaton a normálnál jelentősen melegebb külső hőmérsékletből látszik. A másik hőkorlátozó, mint egy biztosíték old le, ezáltal jelezve a hibát. Ekkor a kályha egyáltalán nem működik. A hőfokszabályzót le kell ellenőrizni, amennyiben a hőfoktartomány az előírt 50-280 C fokos tartományon kívül van, cseréje szükséges!
Hőtárolós kályha hőkorlátozójának ellenőrzése Amennyiben a hőfokszabályzó a fentiek szerint meghibásodott, úgy a hőkorlátozó az, amely leállítja a kályha fűtését. Ennek az eszköznek szerepe csak a hőfokszabályzó meghibásodása esetén van, de akkor fontos, hogy működjön. A fentiekben leírt két verzió közül valamelyik teljesül. Érdemes odafigyelni erre időben. A hőkorlátozót le kell ellenőrizni, amennyiben a megadott 300 C fok felett nem kapcsol le, úgy annak cseréjét el kell végezni!
Hőtárolós kályha szobatermosztátjának ellenőrzése A hőtároló kályha a hőfokszabályzón beállított maghőmérsékletre melegszik. Amennyiben a szoba hőmérséklete a beállított érték alá csökken, a szobatermosztát bekapcsolja a ventillátor motort és elindul a kifújás. A motor a kályha magjából meleg levegőt fúj ki a szobába. Amennyiben ez meghibásodik, vagy nem fúj ki egyáltalán, vagy állandóan fúj. Ez fölösleges fűtést, ezáltal költséget generálhat, vagy a hőkomfortunkat csökkenti.

A termosztátot ellenőrizni kell. Amennyiben a be, vagy a kikapcsolása nem működik

megfelelően, cserélni kell!

Amennyiben a kályha javítása a költségek miatt gazdaságtalan, úgy új hőtároló kályha vásárlását javasoljuk. Az Elekthermax vállalat a magyar hőtároló kályha gyártását több, mint tíz éve befejezte, ezért akinél ilyen igény merülne fel, javasoljuk a német Dimplex cég által gyártott hőtárolós kályha vásárlását.

Hőtárolóskályha Budapest és Pest megye: +36-1-252-7970, +36-1-470-4000

Több információ a német Dimplex Hőtárolós kályháról

haztartasi gep szerviz
 

Háztartási Gép

Cégünk a háztartási gépek minden szegmensébe biztosít szakképzett szerelőt, hívja munkatársunkat bizalommal!

nagykonyhai gep szerviz
 

Nagykonyhai Gép

Professzionális partnereink részére nagykonyhai és Vendéglátóipari területen egyedi igényeket is kielégítünk.

klima szerviz
 

Légkondícionáló Gépek

A splitklímáktól a professzionális megoldásokig, a  multisplit gépektől a folyadékhűtőkig keressen megoldások miatt!

hotarolos kalyha szerviz
 

Fűtéstechnikai Gép

Hőtárolós kályha, hőszivattyú, gázkonvektor
javításával kapcsolatos problémáira is
megoldást javaslunk

Nyitvatartás

clock retro red 48Telefonos ügyfélszolgálat és
személyesen a szervizünkben


Hérfőtől-Péntekig: 8:00 - 16:30
Hétvégén: Zárva

user headset 48
Elérhetőség: +36-1-470-4000